Deutsche Bank: глобалізація під загрозою через зростання нерівності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: глобалізація під загрозою через зростання нерівності

Світ
1439
Одна з кращих у світі організацій з управління інвестиціями Deutsche Asset Management, яка є частиною Deutsche Bank, вважає, що процес глобалізації перебуває під серйозною загрозою і що «вигоди повинно бути краще роз’яснені громадськості».
За словами головного економіста Deutsche Asset Managment Джоша Фейнмана, антиглобалістичні настрої сприяли «політиці гніву», запускаючи «заколот проти істеблішменту». Це зробило свій внесок у результати голосування за вихід Великобританії з ЄС, обрання Дональда Трампа президентом США, і зростання «популістських націоналістичних партій» по всій Європі і в деяких частинах Азії.
Фейнман вважає, що основною силою руху проти глобалізації є зростаюча нерівність. Він вказує, що за даними Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) і Світового банку, коефіцієнт Джині, стандартний показник, який розраховується для визначення нерівності, погіршився в найбільш розвинених країнах протягом останніх 30 років, особливо сильно в Китаї і США.
Він визнає, що процес глобалізації відіграє певну роль у зростанні нерівності в розвинутих країнах. «В країнах, де люди з високим рівнем доходу отримують непропорційні вигоди, рівень нерівності різко підскочив за останні 3 або 4 десятиліття. Показники деяких держав відкотилися до позначки, якої не спостерігалося з початку 20-го століття», – каже Джош Фейнман.
Він не єдиний, хто висловлює побоювання з приводу процесу глобалізації.
«Ми не повинні дивуватися, якщо ті з нас, хто вірить у вільну торгівлю, роблять менше зусиль, ніж ті, хто виступає за протекціонізм, в тому вакуумі, що ми створили», – говорить колишній канцлер казначейства Великобританії Джордж Осборн.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас