На МКС планують експериментувати з друкуванням живих тканин на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На МКС планують експериментувати з друкуванням живих тканин на 3D-принтері

Технології&Авто
408
«Роскосмос» планує проведення експерименту з друкування живих тканин на 3D-принтері на борту Міжнародної космічної станції (МКС).
Валентин Уваров, директор департаменту комерційних проектів в галузі пілотованої космонавтики і дослідження космічного простору Об’єднаної ракетно-космічної корпорації (ОРКК, входить в держкорпорацію «Роскосмос»), повідомив, що експеримент отримав шифр «Магнітний 3D-біопринтер». За його словами, експеримент вже отримав схвалення науковців, і тепер буде узгодження технічного завдання та конструкторської документації на наукову апаратуру для експерименту.
Дата проведення експерименту поки не визначена. «Перш ніж апаратура потрапить на МКС, треба пройти трудомісткий і складний процес створення та наземного відпрацювання обладнання, включаючи розробку методики проведення експерименту і навчання екіпажу, — каже Уваров. — Рішення про час проведення експерименту належить до компетенції „Роскосмосу“ і може бути прийняте після проведення всіх необхідних заходів, які супроводжують підготовку та проведення космічних експериментів на МКС».
Завдяки умовам невагомості на МКС, для експерименту можна буде використовувати не адитивний метод друку з нанесенням шару за шаром, а формативний, коли об’єкт створюють одночасно з різних сторін за типом ліплення сніжки.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас