У Білорусі створили прототип власного електромобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі створили прототип власного електромобіля

Технології&Авто
1931
У Білорусі створили прототип власного електромобіля і вже цього року хочуть запустити його в дослідне виробництво, зібравши перші 100 екземплярів на базі місцевого підприємства «БелДжи», яке займається локальним складанням автомобілів марки Geely. Інформація заслуговує дуже пильної уваги з боку представників українського автопрому, який володіє не меншими можливостями у даній галузі.
Отже, перші дані про проект «білоруської тесли» повідомив голова Державного комітету з науки і технологій Олександр Шумілін. Він зазначив, що в 2017 році в Республіці Білорусь планується сформувати кілька комплексних державних науково-технічних цільових програм, метою яких є не просто науково-технічні розробки і дослідні зразки, а конкретна продукція і конкретне виробництво. У тому числі ставиться завдання сформувати комплексну цільову програму з електромобілів.
Голова Державного комітету з науки і технологій уточнив, що в проекті беруть участь Об’єднаний інститут машинобудування НАН Білорусі і Міністерство промисловості і прототип білоруського електромобіля вже створено. В цілому він бачить великі перспективи для білоруських виробників на світовому ринку електротранспорту.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас