Чого чекати від розумних будинків у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від розумних будинків у 2017 році

Технології&Авто
2134
Розумні будинки вже навчилися управляти температурним режимом в залежності від того, чи вдома на даний момент господарі. Багато людей вже носять розумні годинники і фітнес-трекери, які можуть визначити, спимо ми чи прокинулися, займаємося спортом чи відпочиваємо. Розумний будинок навчиться розпізнавати цю інформацію і регулювати в залежності від неї рівень освітлення, температуру та інші параметри.
ШІ проникне в усі елементи розумного будинку. Amazon, наприклад, дозволить виробникам обладнання вбудовувати в нього віртуального помічника Alexa — вже зараз Alexa може керувати розумними замками, матрацами та холодильниками. Microsoft теж хоче, щоб Cortana активно впроваджувалася в більшу кількість розумних пристроїв. Скоро віртуальні помічники з’являться в будильники, лампах і телевізорах.
Однією з основних перешкод на шляху до впровадження елементів розумного будинку в своєму житлі споживач середнього класу називає складнощі з встановленням і налаштуванням. Все це складно реалізувати без фахівця. При цьому існує безліч виробників, всі вони виробляють не стандартизовані рішення, і якось вирішувати цю проблему не збираються. Видається цілком можливим, що в 2017 році ситуація не зміниться.
Роботів, які здатні впоратися з якимись побутовими завданнями — такими, як приготувати обід, — стає все більше. Але вони все ще залишаються занадто дорогими, щоб багато могли собі їх дозволити. Завдання створення такого універсального домашнього робота-помічника залишається актуальним, але, мабуть, не варто чекати його появи в масовому сегменті в новому році.
Розумний будинок вимагатиме більше покупок
Amazon запустив сервіс Dash Replenishment Service. З його допомогою можна поповнювати запаси для своїх пристроїв, коли вони закінчуються. В цьому році вже з’явилися розумні глечики Brita, які замовляють собі більше фільтрів для води, сушарки для білизни і посудомийні машини, які купують собі більше миючих засобів, принтери Brother, яким потрібно більше чорнил. І навряд чи цей сервіс Amazon стане єдиним.
Буде більше пристроїв просто для розваги
Багато домашніх додатків 2017 року будуть націлені тільки на те, щоб допомогти вам залишатися в курсі подій або знайти варіанти розваг. Цим шляхом йде, наприклад, Google Home, який дозволяє запускати відео Netflix з допомогою голосового управління. Можливо, скоро пристрої навчаться давати поради і рекомендації.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас