На Карибах побудують житловий комплекс із функціями електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Карибах побудують житловий комплекс із функціями електростанції

Технології&Авто
1075
У 2020 році в Домініканській республіці планують побудувати футуристичний житловий комплекс EXOSPHERE, який буде самостійно забезпечувати себе електроенергією. Будівля, розроблена бюро Richard’s Architecture + Design (RA+D), зможе отримувати енергію від сонця, вітру і геотермальних установок.
Основну частину енергії EXOSPHERE буде отримувати від вітру. Комплекс з двох веж обладнують чотирма вітрогенераторами. Архітектори з RA+D планують розташувати турбіни таким чином, щоб швидкість вітру припадала на них рівномірно. Також будівля використовує сонячну енергію — для цього засклені фасади будівлі покриють сонячними панелями. Дах використовуватимуть для забезпечення енергоефективності. На ньому розташується система термообігріву на сонячній енергії і геотермальні системи опалення та охолодження.
RA+D планують впровадити екологічні системи не тільки зовні, але і всередині приміщень. Будівлі оснастять енергоефективним світлодіодним освітленням і побутовими приладами, а також килимовим покриттям, пофарбованим еко-фарбою на основі кукурудзи та сої. Вежі зможуть здійснюватити збір і очищення дощової води і стічних вод, а розумні системи споживання води дозволять заощадити ресурси.
EXOSPHERE не тільки самостійно забезпечить себе електроенергією. Надлишки електрики будуть надходити в загальну енергомережу для подальшого використання. Всередині будівлі розташуються квартири, офіси, магазини, готель і спа-салон. Будівництво буде завершено до 2020 року, повідомляє The Inhabitat.
Футуристичні житлові комплекси будуються по всьому світу. На початку 2017 року на заході Манхеттена відкриється новий багатоквартирний житловий комплекс, розроблений архітектором Захою Хадід. Будівлю оснастять системою фільтрації повітря і енергоефективним обладнанням, а в нижньому ярусі облаштують роботизований гараж.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас