Вчіться у України: історія з ПриватБанком як приклад, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчіться у України: історія з ПриватБанком як приклад, - Bloomberg

Казна та Політика
12885
Націоналізація найбільшого банку ніколи не була щасливою справою, але є приклад, як зробити це швидко і запобігти ризикам для простих клієнтів. Україна показала Європейському Союзу та Італії, як це можна зробити, і дуже успішно.
Про це пише агентство Bloomberg.
У вихідні українська влада разом з Міжнародним валютним фондом, щоб очистити свою банківську систему, взяла на себе ПриватБанк, забезпечуючи стабільну угоду для того, щоб уберегти вкладників від ризику.
“В “Приваті” був дефіцит капіталу в розмірі $5,5 млрд – велика діра для такої слабкої економіки, де тільки $15 млрд у резервах центрального банку. На “Приватбанк” припадає половина платежів у банківській системі України та одна п’ята частина банківських активів. Депозити перевищують $8 млрд, з яких три чверті є роздрібними (від населення. – Ред.), а це дуже важливо”, – йдеться в матеріалі агентства Bloomberg.
На думку Bloomberg, Європейський Союз та Італія мають взяти в приклад досвід України в боротьбі за рішення для Вanca Monte dei Paschi di Siena SpA (Монте-Паски) – чи не найстарішого банку в світі (був заснований в 1472 році). Одна з найважливіших проблем – умовити окремих власників малого боргу, що вони повинні поміняти його на акції. Це допомогло б Монте-Паски скоротити суму, яку банк повинен отримати від паралельного розміщення акцій – мабуть, найважчої його частини в 5 млрд євро. В цілому йому треба знайти 30 млрд євро, щоб врятуватися від краху. І досвід України з ПриватБанком може допомогти.
Як повідомлялося, рішення про націоналізацію ПАТ “Приватбанк” було прийнято ввечері неділі, 18 грудня 2016 року. Міжнародні фінансові організації високо оцінили такі консолідовані дії української влади та привітали таке рішення.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас