Daimler допоможе здати в оренду будь-яку машину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler допоможе здати в оренду будь-яку машину

Технології&Авто
511
Концерн Daimler запустив у Мюнхені сервіс каршерингу Croove. На відміну від car2go Daimler або ReachNow BMW, він відкритий для автомобілів будь-яких марок, а також тих, що належать приватним особам.
Традиційно виробники автомобілів продавали одну машину одному клієнту і чекали, поки вона не вийде з ладу, і клієнт не повернеться за наступною. Тепер ця модель бізнесу вважається застарілою, і Croove — ще один цвях у кришку її труни.
Вимоги для участі в програмі прості: власник машини заповнює анкету, де вказує технічні характеристики автомобіля («він повинен бути в хорошому стані і не старше 15 років») і можливості для його спільного використання. Додаток допомагає встановити вартість оренди. Орендувати автомобіль так само просто: треба бути старше 21 року і мати водійські права. Додаток підбирає машину поблизу, яка відповідає вашим запитам, і зв’язується з власником. Потім орендар і орендодавець можуть зустрітися особисто, щоб передати ключі, або перший доплачує, щоб машину підігнали у зручне для нього місце.
Поки Croove доступний тільки користувачам гаджетів з iOS, але Daimler обіцяє, що версії для Android і ПК скоро з’являться. У майбутньому можна буде обійтися без ключів, вводячи паролі — німецький автовиробник розробляє таку технологію. Croove — частина анонсованої у вересні стратегії компанії, відомої як CASE і об’єднує 4 фактори: підключеність, автономний транспорт, спільне володіння і електромотори, пише TechCrunch.
Сервіс WaiveCar, що діє поки тільки в Санта-Моніці, взагалі дозволяє користуватися автомобілями безкоштовно. Правда, на них буде реклама. І віддалятися від центру міста можна не далі ніж на 32 км.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас