У Німеччині хочуть змусити Facebook видаляти і спростовувати фейкові новини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині хочуть змусити Facebook видаляти і спростовувати фейкові новини

Світ
135
Правляча коаліція Німеччини планує закон про боротьбу з фейковими новинами і закликами до розпалювання ворожнечі на Facebook і в інших соціальних медіа.
Про це пише Politico з посиланням на Spiegel.
Видання зазначає, що німецькі політики обговорюють небезпеку від помилкових або вигаданих новин, які можуть швидко поширюватися через соціальні мережі, та їх вплив на виборців.
Повідомляється, що Соціал-демократична партія (СДПН) і Християнсько-демократичний Союз (ХДС) вже погодили план “жорсткої” боротьби з Facebook.
“Facebook втратив можливість ефективно оперувати скаргами”, – сказав Томас Опперманн, лідер парламентської фракції СДПН.
Видання відзначає, що в даний час адміністрація Facebook не коментує ситуацію.
Опперманн планує змусити “домінуючі на ринку соціальні платформи, такі як Facebook, мати офіс для обробки скарг на території Німеччини, який був би доступний цілодобово 365 днів”.
Німецькі депутати хочуть, щоб офіс обробляв скарги осіб, які постраждали від фейкових новин, і видаляв неправдиві повідомлення протягом 24 годин. Якщо адміністрація соцмережі відмовиться видаляти новини, то їй загрожуватиме штраф у розмірі до 500 000 євро.
Крім того, законодавці хочуть змусити соцмережі “поширити спростування з однаковим охопленням аудиторії”, або на таку ж кількість користувачів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас