Goldman Sachs дав прогноз цін Brent і WTI на 2017 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs дав прогноз цін Brent і WTI на 2017 рік

Енергетика
2456
Аналітики Goldman Sachs знизили прогноз середньої ціни нафти марки Brent в 2017 році до $58 за барель з раніше очікуваних $63 за барель.
За їхньою оцінкою, марка WTI буде коштувати в середньому $55 за барель, а не $60 за барель, як прогнозувалося раніше.
У другому кварталі наступного року, на думку експертів, котирування WTI в середньому будуть в районі $57,5 за барель, що краще попередньої оцінки в $55 за барель. Прогноз для Brent на цей період підвищено до $59 за барель з $56,5 за барель.
Аналітики підвищили прогноз котирувань Brent в поточному році до $57,38 за барель з $54 за барель.
Угода між країнами-членами ОПЕК та державами, що не входять до організації, про скорочення видобутку підтримає ціни на рівні $55 за барель, повідомляється в звіті банку. Хоча оголошені обсяги зниження виробництва виявилися меншими від очікувань, а виконання зобов’язань залишається під питанням, угода усуває невизначеності щодо участі країн, що не входять до ОПЕК, в скороченні видобутку.
Заява міністерства енергетики Саудівської Аравії про те, що країна готова зменшити виробництво нафти нижче 10 млн барелів на добу, свідчить про те, що у них, “на нашу думку, є вагомі економічні та фінансові причини скоротити видобуток для досягнення нормального рівня запасів, навіть якщо це вимагатиме більш масштабних односторонніх дій”, цитує повідомлення Goldman Sachs агентство Bloomberg.
Виконання угоди про зниження видобутку в світі в повному обсязі додасть ще $6 барелів до ціни нафти, однак відповідні дії нафтовиробників, особливо в США, можуть з часом повернути ціни назад до $55 за барель.
При цьому аналітики банку прогнозують, що оголошене зниження видобутку ОПЕК і не-ОПЕК буде виконано на 84%, тобто на 1 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас