У ісландському вулкані бурять свердловину в пошуках невичерпного джерела енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ісландському вулкані бурять свердловину в пошуках невичерпного джерела енергії

Світ
1321
У ісландському вулкані бурять надглибоку свердловину, за допомогою якої енергетики сподіваються знайти майже невичерпне джерело енергії.
Відзначається, що до кінця року глибина свердловини повинна становити 5000 метрів, при тому, що середня глибина свердловин складає 2-3 кілометри, пише National Geographic. Зокрема, до критичної позначки залишається кілька тижнів – саме тоді температура базальту, в якому бурять свердловину, досягне, на думку вчених, 500 градусів.
Така температура і високий тиск створюють на глибині надкритичні параметри води, яка залягає під землею: вона і не рідка, і не газоподібна, а при бурінні виривається на поверхню у вигляді пари, енергія якої набагато вища від енергії пари, що виходить з чайника.
 Вчені впевнені, що глибокі свердловини дадуть можливість менше бурити, проте отримувати ту саму кількість енергії. Нагадаємо, потепління в Арктиці відбувається вдвічі швидше, ніж на решті планети. Це призводить до того, що температура в цьому регіоні неприродно підвищується не тільки влітку, а й восени і взимку.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас