Які фінансові помилки допускають мілленіали, а що роблять правильно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які фінансові помилки допускають мілленіали, а що роблять правильно

Світ
1766
Мілленіалами називають покоління молодих людей, які народилися в період з 1980 по 1999 роки. Саме вони сьогодні трансформують економічне, соціальне і політичне життя суспільства, – пише CNBC.
Представники цього покоління, як правило, більш оптимістичні, різноманітні й товариські, ніж населення старшої вікової групи. Та вони не завжди правильно і логічно поводяться у фінансових питаннях і аспектах розподілу бюджету. Отже, які помилки найчастіше допускає молоде покоління, а що робить правильно?
Сильні сторони
Мілленіали цінують освіту
Багато представників молоді сьогодні отримують вищу освіту, оскільки це відкриває додаткові можливості для побудови успішної кар’єри. Іншими словами, мілленіали активно інвестують в знання і готові витрачати на це дуже багато. Але про це згодом.
Мілленіали не купують машини
За статистикою, покоління Y на 29% рідше купує автомобілі, ніж покоління X. Більше того, станом на 2015 рік кількість власників авто серед вікової категорії 22-35 років була на 25% меншою ніж в тому ж віковому проміжку, але в 2003 році.
Подібна тенденція пояснюється досить просто. По-перше, мілленіали не хочуть брати кредит на машину, а по-друге, вони легко можуть скористатися інноваційними транспортними сервісами, такими як Uber або BlaBlaCar, і без проблем дістатися з пункту А в пункт Б.
Мілленіали живуть з батьками
Вперше з 1880 року молоді люди у віці від 18 до 34 років дуже часто живуть з батьками. При цьому, подібна тенденція зовсім не зумовлена відсутністю матеріальних можливостей або низькою зарплатою. Швидше причина криється у вартості оренди і більш пізніх шлюбах. Враховуючи те, що сучасне покоління має дуже великі борги, той факт, що молодь живе вдома, вказує на можливість якнайшвидшого погашення цих зобов’язань.
Слабкі сторони
У мілленіалів практично немає заощаджень
23% представників покоління Y не мають ощадного рахунку. Це не дуже добре з точки зору економіки та пенсійних виплат, оскільки чим раніше людина починає відкладати на пенсію, тим соліднішою буде її подушка безпеки.
Мілленіали платять за житло дуже багато
Існує одне старе правило – ви не повинні віддавати за житло більше, ніж 30% від свого доходу, але мілленіали не дотримуються цієї рекомендації і часом зовсім ігнорують її. У деяких великих містах США молоді люди готові платити за житло до 79% свого щомісячного доходу. Стає ясно, чому покоління Y практично не має заощаджень.
Мілленіали не інвестують
Сучасне покоління, як вже було зазначено вище, практично не заощаджує і не інвестує. 4 з 5 мілленіалів ніколи не вкладали гроші у фондові біржі та цінні папери. Головні причини – брак грошей і недовіра до фінансової системи, оскільки багато молодих людей добре пам’ятають кризу 2008-2009 років.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас