Держава хоче вийти зі спільного з Фірташем проекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава хоче вийти зі спільного з Фірташем проекту

Фондовий ринок
593
Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до Господарського суду міста Києва подано позовну заяву з вимогою розірвання договору про заснування ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”.
Про це повідомив глава САП Назар Холодницький на своїй сторінці в Facebook.
“Встановлено, що в 2013 році на виконання постанови Кабінету міністрів, за результатами проведеного конкурсу, Фондом держмайна з переможцем – офшорною компанією Tolexis Trading Limited (Кіпр), яка входить до групи компаній DF Group, з метою нібито залучення інвестицій укладено договір про заснування ТОВЗТМК”, – заявив він.
За його словами, згідно з досягнутими домовленостями, ФДМ до статутного капіталу новоствореного суб’єкта передано цілісний майновий комплекс комбінату, що раніше перебував в управлінні ДП “ЗТМК”.
Холодницький повідомив, що компанією Tolexis Trading Limited здійснено вклад у грошовій формі в сумі 110 млн доларів, який мав виключне цільове призначення, а саме для фінансування модернізації виробництва зі встановленими строками упродовж 2013 – першого кварталу 2015 років.
“Незважаючи на те, що частка держави в ТОВЗТМК” складає 51% (контрольний пакет), фактично підприємство передано в управління наближеного до інвестора менеджменту, яким більшість із залучених інвестицій розтрачено на погашення раніше створених заборгованостей ДП “ЗТМК” за енергоносії та перед кредиторами, пов’язаними з DF Group”, – заявив глава САП.
За словами Холодницького, у подальшому ці кошти виведені з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм.
“При цьому, на модернізацію виробництва, що було головною метою створення підприємства з недержавною часткою, фактично було спрямовано лише 20 млн гривень”, – сказав він.
“Відтак, враховуючи свідоме невиконання інвестором взятих на себе зобов’язань, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою ініційовано розірвання вищевказаного договору про заснування ТОВЗТМК” та повернення комбінату повністю до сфери державного управління”, – написав голова САП.
Він також нагадав, що 14 листопада до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора даного підприємства, яким здійснено розтрату зазначених інвестицій в сумі 492 млн гривень.
“Водночас, досудове розслідування з метою доведення вини усіх спільників обвинуваченого, а також встановлення кінцевих вигодонабувачів цих коштів триває”, – підсумував Холодницький.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас