Парцхаладзе повідомив, як киян будуть переселяти з хрущовок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе повідомив, як киян будуть переселяти з хрущовок

Нерухомість
4966
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе розповів про нові ініціативи щодо вирішення проблеми старого житла.
“Планую розробити законопроект про старий житловий фонд. Зараз ця тема неактуальна, з точки зору інвестиційної привабливості, але в Києві через пару років вона стане гострою, адже вільних майданчиків вже практично немає. Так, в столиці ще багато промислових майданчиків плюс колосальна кількість застарілого старого житла”, – розповів Лев Парцхаладзе.
Щоб вирішити питання отримання згоди всіх мешканців на відселення перед реконструкцією або знесенням старого будинку, він пропонує прописати норму територіальності.
“Ми розглядаємо зараз кілька механізмів, як зацікавити людей. Наприклад, не можна зносити на Печерську будинок, а квартиру надавати на Троєщині. Це повинно бути в рамках мікрорайону. Тому що переїзд в новий район для будь-якої людини має масу незручностей: тут все звично, комфортно, дитина ходить в школу через два будинки, поруч поліклініка, сусіди, друзі … Але, якщо говоримо: ми надаємо нове житло в 500 метрах від вашого будинку, квартира на 20% більша за площею, з ремонтом. У вас житло коштує 1,5 тисячі доларів, а нова квартира за ціною від 2 тисяч доларів – людині економічно вигідно буде переїхати в це житло”, – пояснив Парцхаладзе.
При цьому чиновник зазначив, що буде розглядатися не тільки варіант знесення хрущовок або іншого старого житла.
“Будуть прописані всі варіанти – і реновація, і реконструкція. Не всі будинки можна зносити. Але в зв’язку зі зношеністю інженерних мереж питання в будь-якому випадку має вирішуватися поквартально, з заміною всіх комунікацій. Плюс потрібно враховувати зонінг – не скрізь можна підвищувати щільність населення і збільшувати висотність”, – сказав Парцхаладзе.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас