Літак на сонячній енергії підніме туристів до зірок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак на сонячній енергії підніме туристів до зірок

Технології&Авто
1055
Швейцарський стартап SolarStratos збирається через 2-3 роки відправляти туристів до кордонів космосу на літаку, що літає на енергії Сонця.
Космічний туризм може стати в майбутньому великим бізнесом. Пам’ятаючи про обіцянки Ілона Маска створити багаторазову ракету і в найближчі 10 років колонізувати Марс, експерти передрікають значне зниження вартості польотів найближчим часом. Квиток на Марс, за словами Маска, буде коштувати всього $100 000.
Але швейцарський стартап SolarStratos ставить перед собою менш масштабні, але не менш амбітні цілі: «сонячний літак» стане першим пілотованим літальним апаратом, що працює повністю на сонячній енергії, який підніметься над стратосферою і покаже пасажирам зірки.
На крилах літака, розмах яких дорівнює 25 м, розташовані 6,7 кв. м сонячних панелей, що виробляють енергію для двигуна на 32 кВт і літій-іонній батареї ще на 20 кВт. У довжину літак 8,5 м, важить 450 кг. Для максимального полегшення кабіну було вирішено не опалювати і не герметизувати. Замість цього пілоти і пасажири будуть носити скафандри, які захищають їх від температури -56 С за бортом.
Підйом на висоту 24 тисяч метрів над рівнем моря триває 2 години, а на милування зірками буде виділено 15 хвилин, перш ніж почнеться 3-годинний спуск вниз, пише Gas2.
Компанія збирається відправити перших комерційних пасажирів через 2-3 роки. Кожен запуск обійдеться в $10 млн. Незважаючи на високу вартість, глава проекту переконаний в його затребуваності. «Це відкриє двері для електричної та сонячної авіації, що здійснює польоти до кордонів космосу», – говорить Рафаель Домьян, який сконструював і побудував перший сонячний човен, що зробив навколосвітнє плавання 4 роки тому.
Багаторазовий літак для орбітального туризму розробляє і Китай. Він буде оснащений гібридним двигуном, для того щоб проникати крізь шари атмосфери і маневрувати на орбіті.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас