Ціни на нафту можуть злетіти до 70 доларів, - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть злетіти до 70 доларів, - експерти

Енергетика
1759
Середня ціна нафти в наступному році досягне 65-70 доларів за барель, якщо держави ОПЕК та інші країни-виробники будуть дотримуватися планів щодо скорочення видобутку на 1,8 млн барелів на добу.
 Такий прогноз озвучив директор Wood MacKenzie Сушант Гупта, який відповідає за сектор нафтопереробки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
При частковому виконанні зобов’язань ціна може скласти від 57 до 60 доларів за барель, йдеться в аналітичному огляді експерта. Wood MacKenzie очікує суттєвого збільшення попиту на нафту в 2017 році.
На думку Гупти, азіатським НПЗ, починаючи з наступного року, доведеться більшою мірою покладатися на постачальників поза ОПЕК.
Аналітики Bernstein вважають реалістичним прогнозом середньорічної ціни нафти на 2017 рік 60 доларів за барель, а на 2018 рік – 70 доларів за барель. При цьому вони виходять з того, що угода про скорочення видобутку буде виконуватися щонайменше на 70%, в результаті чого надлишок пропозиції зміниться дефіцитом.
Тим часом експерти Morgan Stanley також очікують підвищення цін на нафту в наступному році, однак попереджають, що плани Лівії і Нігерії по збільшенню видобутку як і раніше є головною загрозою планам ОПЕК з ребалансування ринку. Ентузіазм аналітиків Morgan Stanley з приводу угод ОПЕК і не-ОПЕК також стримують і інші чинники: обмеження видобутку в невеликих країнах буде складно відстежити; не враховується підвищення виробництва нафти в США, Канаді, Бразилії та Норвегії; а для Росії виконання зобов’язань буде важким без квот для окремих компаній.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас