Катар зацікавився фінансовим ринком України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар зацікавився фінансовим ринком України

1084
Суверенний інвестиційний фонд Катару (QIA) зацікавлений отримувати інформацію щодо впровадження реформ в Україні, оскільки бачить потенціал в українському фінансовому ринку.
Про це стало відомо за підсумками зустрічі керівництва НКЦПФР з головою правління QIA – Шейхом Абдулла бін Хамад бін Халіфа Аль Тані.
Представники НКЦПФР під час зустрічі розповіли про комплексну стратегію щодо розвитку ринку капіталу України і конкретні кроки, які робить регулятор для побудови повноцінного ринку фінансових інструментів і товарного ринку, а також захисту прав інвесторів.
QIA – суверенний інвестиційний фонд Катару, створений 2005 року. Загальний обсяг фінансових активів фонду – $335 млрд. Він є четвертим за величиною серед суверенних фондів країн Перської затоки і 14-м в світі. QIA є співвласником двох фондових бірж – London Stock Exchange і Nordic Exchange OMX, а також Lagardere of France, Jordan’s Housing Bank for Trade and Finance, Singapore’s Raffles Medical Group. Також фонд володіє частками в найбільших компаніях світу: Volkswagen AG (17%), Porsche SE (10%), Barclays, Canary Wharf, Harrods, Credit Suisse, аеропорт Хітроу (20%), Glencore, Tiffany & Co., Total.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас