Китай пригрозив Трампу постачанням зброї ворогам США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пригрозив Трампу постачанням зброї ворогам США

Світ
4479
Якщо нова адміністрація США в порушення положення про існування тільки одного Китаю буде розвивати відносини з Тайванем і продавати йому озброєння, то КНР має намір постачати зброю противникам Сполучених Штатів.
Називаючи противників Америки «силами, ворожими США», газета ставить запитання: «Чому ми не можемо відкрито підтримувати їх, чому не можемо таємно продавати їм зброю?»
Публікація стала реакцією на заяву обраного президента США Дональда Трампа, який у неділю в інтерв’ю телеканалу «Фокс-ньюс» сказав: «Я не знаю, чому ми повинні бути прив’язані до політики єдиного Китаю».
«Я не хочу, щоб Китай диктував мені (що робити – ред)», – додав Д.Трамп.
Раніше видання вже критикувало Д.Трампа за його телефонну розмову з главою тайванської адміністрації Цай Інвень. У нинішньому коментарі воно попереджає, що якщо він «відкрито відмовиться від політики одного Китаю, це викличе справжню бурю».
Global Times цитує китайського експерта Лі Хайдуна, який зазначив, що «як бізнесмен він (Д.Трамп – ред.) вважає, що таким чином вести бізнес – це нормально, але він не усвідомлює, що для Китаю тайванське питання – це не сфера бізнесу».
Експерт, який є професором Китайського університету закордонних справ, наголосив: «Тайванське питання не підлягає обговоренню». Разом з тим, він не відкидає, що найближчим часом Д.Трамп може змінити свою позицію щодо Тайваню.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас