Україна готова купити до 4 млрд кубометрів газу, Росія готова продати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова купити до 4 млрд кубометрів газу, Росія готова продати

Енергетика
4292
Україна заявила про готовність купити від 1,5 до 4 млрд куб. м газу в зимовий період, РФ готова поставити в рамках чинного контракту.
Про це повідомив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками газових переговорів РФ, України і ЄС в Брюсселі.
“Україна висловила готовність купити від 1,5 до 4 млрд куб. м газу в зимовий період, щоб забезпечити надійне постачання як українських споживачів, так і для забезпечення транзиту європейським споживачам. У свою чергу, РФ і “Газпром” підтвердили готовність поставок російського газу Україні в рамках чинного контракту, який діє до 2020 року, включно до 2019 року”, – сказав він.
За словами Новака, “Нафтогаз” і “Газпром” продовжать відповідні консультації щодо постачання газу.
“І ми підтверджуємо, що російська сторона готова забезпечити надійні поставки газу як Україні, так і європейським споживачам в рамках тих двох контрактів, які продовжують діяти з 2009 року по 2019 рік”, – підкреслив Новак.
Як відомо, ціна газу за контрактом між російським “Газпромом” і НАК “Нафтогаз України” на сьогодні становить 178-183 дол. за 1 тис. куб. м, а з першого кварталу 2017 року на рівні 200-210 дол. за 1 тис. куб. м.
Нагадаємо, голова НАК “НАфтогаз” Андрій Коболєв заявив, що домовленостей про укладення додаткової угоди до контракту між “Нафтогазом України” і “Газпромом” на тристоронніх переговорах за участю Єврокомісії досягти не вдалося.
Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Москва планує вимагати відповідних поступок, наприклад відмову Києва від антимонопольного штрафу в розмірі 6,4 млрд дол., накладеного на “Газпром”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас