Цукерберг планує зайнятися політикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберг планує зайнятися політикою

Світ
698
Як стало відомо з нещодавно опублікованих матеріалів Канцлерського суду штату Делавер за позовом міноритарних акціонерів Facebook, Марк Цукерберг міг планувати свій перехід у політику без втрати права керувати компанією. Згідно з даними документами, глава Facebook особисто обговорював таку можливість з одним з найбільших інвесторів компанії Марком Андриссеном, повідомляє The Guardian.
Груповий позов до Цукерберга і Андриссена міноритарії подали в кінці квітня 2016 року, звинувачуючи їх у змові і втручанні в процес прийняття рішення правлінням Facebook. Це сталося відразу після того, як Цукерберг запропонував серйозну реструктуризацію компанії, в ході якої він отримав нові повноваження, включаючи право накладання вето на рішення правління, а також, згідно з новими документами, можливість покинути Facebook на два роки «для служби на політичній посаді або в урядовому закладі» без втрати контролю над компанією.
З опублікованих матеріалів суду випливає, що в середині квітня, після того як спеціальний комітет рекомендував правлінню Facebook схвалити запропоновану схему, Андріссен відправив Цукербергу таке повідомлення: «Кіт вже в мішку, а мішок у річці», — на що Цукерберг відповів: «Чи означає це, що кіт мертвий?» Андриссен уточнив: «Місія виконана :)».
Крім того, в ході листування Цукерберг і Андриссен часто обговорювали пункт пропозиції, згідно з яким глава Facebook отримає право займатися політичною діяльністю. У березні Андртссен писав: «Найбільш серйозне питання даної пропозиції — це те, як визначити „держслужбу“ без того, щоб приголомшити акціонерів тим, що ти втрачаєш керівництво компанією». За словами Андриссена, саме тому, що це «неоднозначне питання», потрібно спробувати «проштовхнути це швидше».
Раніше Цукерберг неодноразово заявляв про свої плани зайнятися благодійною діяльністю. Після народження дочки глава Facebook також анонсував створення нової організації Chan Zuckerberg Initiative, яка займеться освітою та охороною здоров’я, боротьбою з бідністю і поширенням екологічно чистої енергії. Компанія зареєстрована як ТОВ, а не як НКО, для того щоб Цукерберг міг інвестувати в приватний бізнес, займатися суспільно-політичною діяльністю і лобіювати закони.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас