У Білому морі з'явиться перша в Росії морська вітроелектростанція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білому морі з'явиться перша в Росії морська вітроелектростанція

Енергетика
535
Республіка Карелія і китайська енергетична компанія Sinomec підписали договір про співпрацю, який передбачає будівництво в Білому морі вітряної електростанції потужністю 60 МВт.
Нова морська вітроелектростанція загальною вартістю 9 млрд рублів буде побудована неподалік від карельського міста Кемі до 2020 року. Китайська енергетична компанія Sinomec буде фінансувати проект спільно з Російським фондом прямих інвестицій, повідомляє прес-служба глави Республіки Карелія.
За словами глави республіки Олександра Худілайнена, проект стане новим етапом взаємодії між Карелією і Китаєм, а також позитивно позначиться на іміджі регіону та створить нові робочі місця. Згідно з прес-релізом, опублікованим на сайті Республіки Карелія, проект передбачає наймання 200 співробітників на етапі будівництва і ще близько тридцяти — під час експлуатації.
До цього фінська компанія Fortum вклала 65 млн євро (близько 5 млрд рублів) в будівництво вітроелектростанції потужністю 35 МВт на території Ульяновської області. Втім, карельська ВЕС стане першою в Росії вітряною фермою, яка працює саме за рахунок прибережних морських вітрів.
На даний момент сфері прибережної морської енергетики лідирує Великобританія. В країні вже працюють близько 3000 морських вітряних турбін, а також будуються дві найбільші морські вітряні ферми — Triton Knoll і Hornsea Project Two, потужністю 900 МВт і 1800 МВт відповідно. До 2020 року країна планує виробляти до 10% всієї споживаної енергії за допомогою вітряків.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас