Тенденції та перспективи розвитку банкінгу: 2016 і 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тенденції та перспективи розвитку банкінгу: 2016 і 2017

Фінтех і Картки
708
Софі Гибо, віце-президент з питань європейської експансії банку Fidor, проаналізувала ключові тренди в сфері банкінгу в 2016 році і спрогнозувала розвиток цього сектора в наступному році.
Раніше CEO банків рідко сприяли інноваціям, вважаючи за краще орієнтуватися на потреби акціонерів більше, ніж на потреби клієнтів. Однак в 2016 році все змінилося: чверть усіх банків в світі придбали Фінтех-компанії, а 60% розглядають можливість співпраці з ними.
Сама ідея обміну банківськими даними викликає тривогу у переважної більшості споживачів з точки зору безпеки та приватності. В результаті API в сфері банкінгу весь цей час залишалося досить обмеженим. Однак в цьому році відкритий банкінг отримав суттєвий стимул у формі Платіжної директиви ЄС (PSD2).
Так серед переваг обміну даними в сфері банкінгу слід зазначити прозорість, конкурентоспроможність і підтримку інновацій, що позитивно позначиться на наданні банківських послуг.
В цьому році фінансові установи активно впроваджують системи біометричної аутентифікації. Безліч паролів стає дедалі складніше запам’ятовувати, тому біометрична аутентифікація – це, без сумніву, майбутнє захисту інформації та даних.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас