ГПУ перевірила е-декларації половини нардепів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ перевірила е-декларації половини нардепів

Казна та Політика
559
Генеральна прокуратура перевірила декларації половини народних депутатів, щодо 53-х з них матеріали перевірки направлені до Національного агентства з питань запобігання корупції.
Про це на брифінгу повідомила начальник Відділу організації діяльності в сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Валентина Сеник.
“Опрацьовано приблизно половину електронних декларацій народних депутатів. До НАЗК відправлено вже 53 матеріали на вжиття заходів відповідно до закону України про запобігання та протидію корупції.
З них з приводу несвоєчасного подання декларації – одна інформація. Неповне відображення даних в декларації – 28 інформацій, порушення обмежень щодо сумісництва – 11, порушення обмежень в частині отримання подарунків – 2 інформації”, – повідомила вона.
Також Сеник зазначила, що всі ці 53 народні депутати можуть бути притягнуті до адміністративної, а не до кримінальної відповідальності, оскільки різниця між задекларованим майном і фактично наявним менше, ніж 250 мінімальних заробітних плат, а інші порушення, виявлені в деклараціях, також караються адміністративно.
Вона пояснила, що адміністративна відповідальність – це стягнення штрафу в розмірі від 850 до 1,7 тис. грн, а також конфіскація майна, а щодо посадових осіб, які працюють на виборних посадах, може бути застосоване звільнення з посади терміном до одного року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас