Рада збільшила фінансову підтримку держшахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада збільшила фінансову підтримку держшахт

Казна та Політика
142
Джерелом фінансування стануть невикористані гроші місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій.
Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект, згідно з яким у державному бюджеті 2017 року фінансову підтримку державних вугільних шахт на покриття собівартості видобутку вугілля збільшено на 1 мільярд гривень – до 1,25 мільярда гривень.
За ухвалення законопроекту №4744 “Про внесення змін до закону України “Про державний бюджет України на 2017 рік” у першому читанні проголосували 244 народні депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.
“Цей законопроект передбачає виділення 1 мільярда гривень, які, зокрема, дозволять врегулювати питання щодо зарплати шахтарів”, – сказав автор документа народний депутат Михайло Бондар.
Також депутат повідомив, що джерелом фінансування стануть невикористані гроші місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій. У свою чергу представник Міністерства фінансів назвав запропоновані цим законопроектом витрати нереалістичними.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, виділені гроші підуть на покриття собівартості видобутого вугілля, у тому числі витрат на фонд оплати праці. Одержувачами цих грошей стануть державні вугледобувні підприємства.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів у проекті бюджету на 2017 рік планує направити 1,8 мільярда гривень на фінансування вугільної галузі України, а саме на реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас