Відмовитися від доріг: Парки та підземні труби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмовитися від доріг: Парки та підземні труби

Технології&Авто
2638
Британська компанія PLP Architecture пропонує відмовитися від доріг, а натомість створити підземні труби для автомобілів з потужними конвеєрами, які б переміщали машини з одного місця в інше.
На місці доріг пропонується розвинути парки. Компанія назвала свій проект «кращим винаходом після телепортації». Інтегрувавши існуючі дороги у великих містах в невеликі підземні тунелі, архітектори пропонують пересувати групи машин за допомогою штучного інтелекту. Позаяк у людській реакції вже не буде потреби, машини зможуть розташовуватися ближче одна до одної, таким чином, у тунелях поміститься більше машин.
Архітектори відзначають, що така система подвоїть пропускну спроможність міст при витратах, порівнянних з будівництвом громадської транспортної системи середньої руки. Але при цьому час у дорозі скоротиться на 75%.
«CarTube — пряма відповідь на транспортні проблеми великих міст. У нашої системи є потенціал стати кращим винаходом після телепортації. Вона дозволить революціонізувати міста і приведе до появи безпрецедентних урбаністичних форм», — заявив директор з досліджень компанії Ларс Хессельгрен.
Відмовитися від доріг: Парки та підземні труби
Франческа Перрі з газети The Guardian вважає, що система буде занадто дорогою, і для неї навряд чи знайдуть місце серед каналізації, фундаменту та іншої підземної інфраструктури.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас