Зоною відчуження зацікавилися 40 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зоною відчуження зацікавилися 40 компаній

Казна та Політика
1035
Зарубіжні підприємства розглядають можливість інвестування в низку проектів.
Територія зони відчуження має невикористані можливості і великі перспективи для галузі відновлюваної енергетики.
Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на зустрічі з керуючим директором ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Меліджем Френсісом Хенрі і директором ЄБРР в Україні Аджунером Шевкі.
«Інвестори з різних країн світу, що працюють на ринку відновлюваної енергетики, активно цікавляться перспективою інвестування в зону відчуження. Станом на сьогодні маємо близько 40 таких компаній. При цьому близько 10 з них вже надіслали своїх інженерів для детального вивчення інфраструктурних можливостей зони відчуження», – цитує Семерака прес-служба міністерства.
Презентуючи перед представниками ЄБРР потенціал зони відчуження, міністр підкреслив, що там досі залишаються території, які люди повноцінно не зможуть використовувати ще тривалий час.
«Ці території непридатні, наприклад, для ведення сільськогосподарських робіт, але можуть бути використані ресурси відновлюваної енергетики. В основному ці землі – колишні поля, які не встигли зарости густим лісом», – сказав він і додав, що саме ці території розглядаються як потенційні площі для будівництва парку відновлюваної енергетики.
«На базі ДАЗО (Державне агентство України з управління зоною відчуження) створена робоча група, яка працює над пропозицією щодо розвитку відновлювальної енергетики в зоні відчуження, зокрема, щодо надання земельних ділянок для об’єктів парку сонячної енергетики», – заявив Семерак.
У міністерстві також додають, що під час зустрічі також було розглянуто можливість створення спільної робочої групи за участю представників ЄБРР, Мінприроди, ДАЗО, Міненерговугілля, НЕК «Укренерго» та наукових установ з вироблення техніко-проектної документації під майбутній парк відновлюваної енергетики з урахуванням не тільки економічної доцільності такого проекту, але і процедури оцінки впливу на навколишнє середовище.
Раніше повідомлялося, що Кабмін знизив орендні ставки на держмайно в Чорнобильській зоні.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас