Повторний конкурс з продажу ОПЗ не відбудеться через відсутність заявок інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повторний конкурс з продажу ОПЗ не відбудеться через відсутність заявок інвесторів

Фондовий ринок
430
Конкурс мав відбутися 14 грудня з початковою ціною 5,16 млрд грн або близько 200 млн дол.
Повторний конкурс з продажу 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу не відбудеться через відсутність заявок інвесторів, повідомила прес-служба Фонду державного майна України.
Конкурс мав відбутися 14 грудня з початковою ціною 5,16 млрд грн або близько 200 млн дол. «Заявки на участь у конкурсі від потенційних інвесторів не надійшли, хоча інтерес до підприємства виявляли близько 10 потенційних покупців.
Четверо інвесторів, більшість з яких іноземці, направили листа про намір придбати пакет акцій ОПЗ, підписали договори про конфіденційність з Фондом держмайна, готували пакет необхідних документів, але заяв для участі в конкурсі не подали», – зазначила прес-служба ФДМУ.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів 19 жовтня затвердив умови повторної приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною пакета акцій 5,16 млрд грн (близько 200 млн дол.), яка мала відбудуться 14 грудня цього року.
При цьому затверджена стартова ціна в 2,6 раза нижча за ціну, встановлену раніше Кабміном для приватизації заводу в липні, яка також не відбулася через відсутність попиту з боку інвесторів. Раніше наміри взяти участь у конкурсі виявили українське нафтове підприємство «Укрнафтобуріння», кіпрська Glenshee Holdings, американський холдинг IBE Trade та інвесткомпанія з ОАЕ Amjad Investments.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас