Рада відрізала топ-чиновників від "годівниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відрізала топ-чиновників від "годівниці"

Казна та Політика
7953
Верховна Рада України ухвалила законопроект №5130 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, який регламентує підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3 200, а також скасовує залежність окладів високопоставлених чиновників від неї.
Відповідне рішення ухвалили під час пленарного засідання парламенту 6 грудня.
Документ підтримали 227 парламентаріїв.
Крім того, під час представлення документу міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що він також враховує необхідність поетапного відновлення припинених соціальних виплат і передбачає введення європейських підходів до визначення розмірів мінімальної зарплати. Зокрема, підвищення “мінімалки” торкнеться тільки звичайних громадян, оскільки оклади топ-чиновників не будуть залежати від показників мінімальної зарплати.
У свою чергу, голова комітету парламенту з питань соціальної політики Людмила Денисова зазначила, що ухвалений законопроект стосується кожного громадянина, який працює й отримує зарплату. “Він дозволяє збільшити мінімальну зарплату і встановити її розмір у 3200 гривень”, – наголосила вона.
Також в обговоренні документа взяв участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який пообіцяв, що після підвищення мінімальної зарплати уряд обов’язково почне працювати над можливістю підвищити пенсійні виплати.
“Ми піднімаємо “мінімалку” до рівня вартості споживчого кошика – до 3200 гривень. Ми розуміємо і про пенсії, на 949 грн жити неможливо. Ми будемо шукати рішення. Від села до великих міст ніхто в нашій країні не буде отримувати менше 3200 гривень. Проживемо наступні півроку – побачимо, які у нас будуть можливості. Але ми повинні сконцентруватися на підвищенні пенсій теж”, – наголосив він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас