ООН закликала надати Україні фінансову допомогу 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН закликала надати Україні фінансову допомогу 2017 року

Казна та Політика
616
Організація об’єднаних націй (ООН) запустила план гуманітарного реагування для України на 2017 рік, згідно з яким буде надавати матеріальну підтримку 3,8 мільйонам осіб, які гостро потребують допомоги, повідомив гуманітарний координатор ООН в Україні Ніл Вокер.
За його словами, низка міжнародних гуманітарних організацій – партнерів України спільно з українським урядом звернулися до урядів країн-донорів, щоб вони надали допомогу внутрішньо переміщеним особам Криму і Донбасу в ці важкі часи.
“В цілому, мова йде про 214 млн доларів, які потрібні для того, щоб надати людям життєво необхідну допомогу, в тому числі захист, охорону здоров’я і доступ до їжі. Ця допомога додається до тієї підтримки, яка вже надається Україні протягом 2,5 років”, – повідомив Ніл Уокер.
За його словами, ООН буде стежити за процесом розподілу допомоги, щоб найнагальніші потреби нужденних були задоволені в першу чергу.
“Ця координація має вирішальне значення для того, щоб переконатися, що гроші не просто переміщаються з однієї кишені в іншу без визначення пріоритетів”, – підкреслив Ніл Уокер.
За його словами, 70% внутрішньо переміщених осіб – це люди похилого віку, жінки і діти, тому саме цій категорії нужденних надаватиметься допомога в першу чергу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас