Чому у чоловіків в Україні зарплата більша, ніж у жінок (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому у чоловіків в Україні зарплата більша, ніж у жінок (інфографіка)

Особисті фінанси
1330
В Україні щорічно збільшується різниця в зарплатах представників сильної та прекрасної статі.
За даними Держстату, за п’ять років вона зросла майже на 6% на користь чоловіків.
Експерти ринку праці кажуть, що це сталося через зростання курсу долара, скромні зарплатні вимоги жінок і традиції. І прогнозують, що в найближчі роки розрив почне скорочуватися, оскільки роботодавці стали більше звертати увагу на професійні якості працівника, а не на його стать.
За даними Держслужби статистики, в 2012 році чоловіки отримували в середньому 3429 грн, дами — 2661 грн. Різниця — 768 грн. Але вже у 2016-му вона збільшилася майже вдвічі — до 1448 грн. Як видно з інфографіки, п’ять років тому жінкам платили менше, ніж чоловікам, на 29%, зараз майже на 35% (дані за 9 місяців).
Чому у чоловіків в Україні зарплата більша, ніж у жінок (інфографіка)
Причому в окремих галузях різниця в оплаті ще більша: наприклад, в банках чоловіки з року в рік заробляють на 55-60% більше, ніж жінки, в IT-сфері — на 30%. В останній сфері “верховенство” чоловіків пояснюється і курсом долара. Наприклад, багато айтішників-чоловіків працюють віддалено із зарубіжними партнерами і зарплату отримують у валюті, а дами в основному працюють в Україні і мають гривневі заробітки. Також у мистецтві сильна стать “коштує” удвічі більше, ніж прекрасна.
Жінки ж традиційно домінують в зарплатах в клінінгових компаніях, професії секретарів на ресепшені, працівників музеїв, бібліотек, архівів. Навіть у сфері освіти, де жінок набагато більше, у чоловіків заробітки на 7% вищі, ніж у жінок.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас