«Динамо» приховало від держави $30 мільйонів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Динамо» приховало від держави $30 мільйонів - ЗМІ

Фондовий ринок
1387
Київське «Динамо» за минулі три роки ухилилося від сплати державі близько 30 мільйонів доларів.
Про це повідомляє «Еspreso.tv», посилаючись на дані, отримані в Державній фіскальної службі (ДФС), та власне розслідування.
Видання опублікувало довідку про офіційні доходи футболістів і тренерів «Динамо» протягом 2013-2015 років, складену на основі даних ДФС.
Згідно з ними, провідні футболісти «Динамо» – Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Євген Хачеріді, Олександр Шовковський, Мігель Велозу та інші – офіційно заробляли протягом кожного року трохи більше 200 тисяч гривень.
За інформацією інших ЗМІ, реальний дохід футболістів «Динамо» набагато вищий. Зокрема, Андрій Ярмоленко отримує дохід в розмірі 5 мільйонів доларів, а Євген Хачеріді – 2 мільйони доларів.
«Іншими словами, офіційно в «Динамо» платять менше 1% від реальних зарплат гравців. Від оподаткування приховують 99% доходів футболістів. При цьому власники клубу економлять ще більше, віддаючи в бюджет лише мізерну частину обов’язкових при нарахуванні зарплати платежів», – пише видання.
Основну частину зарплати в «Динамо» виплачують через офшорну компанію.
В реєстрі судових рішень зазначено, що один з футболістів «Динамо» у період з 2003-го по 2012-й рік заробив в «Динамо» 183 тисячі гривень, в той час як від офшорної компанії Newport Management LTD, що зареєстрована на Британських Віргінських островах, отримав 1,373 мільйона доларів.
Ця ж компанія згадується в рішеннях Міжнародного супортивного суду (CAS) в Лозанні по справах екс-гравців «Динамо» Папе Діакате і Жерсона Маграо.
З 2013-го по 2015-й рік «Динамо» виплатило своїм гравцям та головному тренеру 15,4 мільйона гривень офіційної зарплати. До держбюджету надійшло 2,3 мільйона гривень податків.
«Якщо врахувати, що в середньому гравець фактично отримує 700-800 тисяч доларів на рік, то сума прихованих київським клубом податків за останні три роки становить приблизно 30 мільйонів доларів. А за останнє десятиріччя ця цифра може сягати 100 мільйонів доларів», – резюмує видання.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас