Експерт пояснив подорожчання газу на автозаправках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив подорожчання газу на автозаправках

Енергетика
1190
За вихідні газ на більшості автозаправок подорожчав щонайменше на 9 коп., щонайбільше – на 30 коп. Однак найбличим тижнем ціна на газ стабілізується на нинішньому рівні – близько 12-13 грн/л.
Про це в коментарі розповів аналітик Консалтингової групи А-95 Артем Куюн.
“Споживання газу знижується, падає попит. Спрацьовує сезонний фактор. Цей фактор тягнутиме ціни вниз. Однак на ринку зараз дефіцит і певна нервовість через роботу деяких державних органів і відомств. Невизначеною лишається ситуація із вибірковим блокуванням імпорту українським компаніям. Це спровокувало зростання цін”, – пояснює аналітик.
За його словами, в холодну пору року споживання газу традиційно зменшується.
“Сьогодні пройшли аукціони Укрнафти і Укргазвидобування. І ми бачимо, що ціна відступила. На деякий час нинішні ціни залишатимуться стабільними – 12 гривень за літр у дрібних виробників і 13 гривень у великих. Якщо ці проблеми на митниці відступлять, то далі побачимо зниження ціни”, – говорить Куюн.
Ціни на світових ринках енегроносіїв стабільні. На український ринок впливають проблеми з поставками, погоджується аналітик Альпарі Антон Козюра.
“Впливати на паливний ринок може лише зміна акцизів або проблеми поставок, які спостерігалися раніше. Що стосується зрідженого газу, то його ціна може дещо підвищитися пропорційно підвищенню попиту на нього – в межах 3-5%. Уже обсяги продажів зрідженого палива перевищили обсяги продажу бензину в поточному році”, – говорить Козюра.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас