Україна знову стане світовим лідером з експорту соняшникової олії - Кутовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знову стане світовим лідером з експорту соняшникової олії - Кутовий

Аграрний ринок
559
У поточному сезоні Україна вкотре утримує світове лідерство як з виробництва насіння соняшнику, так і з виробництва та експорту соняшникової олії.
Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий, коментуючи завершення осінніх польових робіт, повідомляє прес-служба відомтсва.
За словами міністра, з огляду на результати нинішньої збиральної кампанії, країна в змозі виробити 5,5 млн тонн соняшникової олії і забезпечити її експорт на рівні 5 млн тонн.
“Аграрії зібрали рекордний за всю історію урожай насіння соняшнику – 12,9 млн тонн, що на 1,7 млн тонн більше, ніж у минулому році”, – сказав Кутовий, і додав, що в поточному сезоні Україна вкотре буде утримувати світове лідерство як з виробництва насіння соняшнику, так і з виробництва та експорту соняшникової олії.
Нагадаємо, за прогнозними розрахунками, в 2016/2017 маркетинговому році частка України в світовому виробництві насіння соняшнику складе 31%, в світовому виробництві соняшникової олії – 34%, у світовому експорті соняшникової олії – 57%.
Як повідомлялося, Україна стала абсолютним лідером з постачання соняшникової олії в Індію – частка української олії на індійському ринку вже перевищує 93%. В цілому на країни Азії припадає понад 60% експорту української соняшникової олії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас