Австралія готує "податок Google" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія готує "податок Google"

865
Уряд Малкольма Тернбулла пропонує ввести в Австралії податок на переадресований прибуток (відомий також як “податок Google”), особливість якого полягає в тому, що його платитимуть компанії, що виводять власний прибуток в низькоподаткові юрисдикції.
Відповідний законопроект опублікований на офіційному сайті австралійського уряду. У разі прийняття закон дозволить накладати штраф у розмірі до 40% на прибуток, який було “штучно перенаправлено” з Австралії в транснаціональні корпорації.
Цей закон буде стосуватися компаній, чий річний дохід перевищує 1 млрд доларів і які направляють прибуток в офшорні зони. Законом буде передбачено перелік додаткових вимог, який дозволить притягти до відповідальності такі підприємства.
У випадку якщо компанія відповідає цим характеристикам, податкова служба буде направляти їй документ з передбачуваною сумою несплаченого податку. На оплату буде надано 21 день. У свою чергу, компанії зможуть надавати додаткову інформацію в фіскальну службу, з метою роз’яснення порядку розпорядження прибутком.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас