Дніпропетровщина першою в Україні прийняла бюджет-2017, - Резніченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровщина першою в Україні прийняла бюджет-2017, - Резніченко

Казна та Політика
289
Голова Дніпропетровської ОДА Резніченко зазначив, що 2017-й стане роком розвитку регіону, акцент робиться на будівництві нових об’єктів та повної реконструкції існуючих, в області планують будувати і ремонтувати дитячі садки, школи, лікарні, водоводи, житлові будинки.
Дніпропетровська область першою в країні прийняла бюджет на 2017 рік. Команда ОДА близько шести місяців працювала над проектом обласного бюджету 2017. Сьогодні депутати його прийняли, “за” проголосували 100 зі 102 депутатів, присутніх в залі.
Відзначається, що планується повна реконструкція 12 шкіл і 8 дитячих садків, 4 дитсадки – побудують “з нуля”. ОДА планує завершити будівництво житлових будинків у Васильківському, Петропавлівському, Царичанському та Юр’ївському районах, в Дніпровському районі – почнуть будувати новий будинок і планують цього року його здати.
По всій області побудують та реконструюють 12 водоводів і каналізаційних систем. Водою забезпечать 24 тисячі людей. У 2017-му планують капітально відремонтувати рекордну кількість доріг – покриття оновлять більш ніж на 200 вулицях.
В 1,5 рази більше коштів, ніж цьогоріч, у бюджеті передбачено на природоохоронні заходи – очищення річок, захист населених пунктів від підтоплень, зменшення викидів в атмосферу.
“Бюджетний кодекс України дає регіонам можливість самостійно формувати і приймати бюджет. Другий рік поспіль Дніпропетровщина користується цим правом і приймає головний кошторис області першою в країні. Наша позиція: не відкладати затвердження бюджету на потім через політичні чвари, а займатися реальними справами. Вже з 1 січня область почне реалізацію важливих інфраструктурних проектів. Будемо будувати ще більше. Практично все – за новими проектами, тому всі об’єкти будуть сучасними” – зазначив керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас