ТОП-5 найдорожчих продуктів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-5 найдорожчих продуктів у світі

Особисті фінанси
5497
Вартість деяких їстівних товарів обчислюється десятками тисяч доларів, тому спробувати їх судилося не всім.
У світі існує безліч екзотичних продуктів, які не кожному до смаку або недоступні деяким людям з географічних причин. Однак є і такі, які не кожен зможе собі дозволити у фінансовому плані.
Втім, незважаючи на величезну вартість, деякі забезпечені гурмани із задоволенням купують VIP-їжу і не шкодують грошей заради хвилинного гастрономічного задоволення.
Ікра білуги-альбіноса Алмас
Ця ікра вважається найдорожчою в своєму роді. Вона має легкий горіховий присмак. Упакований цей продукт в 100-грамову непримітну, на перший погляд, баночку з чистого 24-каратного золота. Ціна делікатесу залежить від якості ікринок – чим вони світліші і ніжніші, тим вища вартість.
Колір і смак ікри, в свою чергу, залежать від віку риби – виходить, що чим вона старша, тим більше цінується її ікра. Вартість ікри настільки висока також і через те, що білуги-альбіноси свою ікру метають золотистого кольору дуже рідко – приблизно раз на 100 років. Придбати рідкісну ікру теж не так-то просто: черга з бажаючих зазвичай записується на пару років вперед.
Шафран
Найдорожча пряність у світі. До того ж, це найароматніша пряність, найстійкіший барвник, найдорожчі пахощі і універсальні ліки. Колись на Сході він іменувався “червоним золотом“.
Це єдина пряність, ціна на яку не знизилася з часів середньовіччя, коли фунт шафрану можна було обміняти на арабського скакуна. Вартість 1 грама цієї прянощі – від 10 доларів.
Горіх Макадамія
Ціна цього горіха в два рази перевищує вартість горіха кеш’ю, а попит на світовому ринку в десятки разів вищий. За своєю поживною цінністю, смаковими якостями і калорійністю макадамія – рекордсмен серед горіхів. З кожним роком їх вартість знижується через те, що з’являється все більше місць для його розведення. В Україні 0,5 кг цих горіхів можна замовити за 25 євро.
Білий трюфель
Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Чим більший гриб, тим вища його ціна. В середньому 200-300 євро за 100 грамів.
Найбільший у світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Мініато, досягав 2,5 кг.
Картопля La Bonnotte
Мало хто з нас може уявити, що цей коренеплід теж може бути ексклюзивною і досить дорогою їжею. Втім, це так, якщо мова йде про французький сорт картоплі La Bonnotte. Ви можете придбати його за ціною: 500 євро за 1 кг.
За свідченням кулінарів, страви з цього сорту картоплі мають дуже ніжний і м’який смак. Хоча і картопля з наших грядок при правильному приготуванні, запевняють кухарі, буде не гірша.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас