В Україні готують закон, який вдарить по офісах в житлових будинках і фрілансерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні готують закон, який вдарить по офісах в житлових будинках і фрілансерах

Казна та Політика
10217
В Україні можуть заборонити розміщувати в квартирах багатоповерхівок офіси і міні-готелі. Такий законопроект зареєстрований в Раді під номером 5473.
Документ, зокрема, прописує, що житло під офіс може використовувати виключно власник, якщо при цьому він працює один і не має найманих працівників, а також якщо його «господарська діяльність» не заважає іншим мешканцям. Тобто навіть фрілансеру, який працює вдома, потрібно буде питати дозволу у сусідів. У всіх інших випадках використання житла під офіси або готелі пропонується повністю заборонити.
За порушення українцям загрожує штраф у 2-3 тис. неоподатковуваних мінімумів (34-51 тис. грн). А якщо спіймають на цьому вдруге – 51-85 тис. грн.
Зараз в Україні відкривати офіси і готелі в житлових будинках – поширена практика. Інші мешканці скаржаться, але нічого вдіяти з цим не можуть – в країні немає чіткого законодавчого трактування, чи можна використовувати квартири не за призначенням.
Якщо закон приймуть, багатьом фірмам доведеться нелегко. Адже вони давно розкупили квартири в центрі Києва і інших містах країни і переобладнали їх під офіси. Те ж саме з міні-готелями: під Євро-2012 підприємливі кияни скуповували цілі поверхи в багатоповерхівках, відкриваючи там хостели, які успішно працюють і зараз.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас