Експерти розповіли, як зміняться ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, як зміняться ціни на нафту

Енергетика
1234
Аналітики вважають, що рішення ОПЕК щодо обмеження видобутку чорного золота підтримає ринок.
Угода ОПЕК про зниження видобутку нафти до 32,5 млн барелів на добу (б/д) вже спричинила стрибок цін на 9% і підтримає їх подальше зростання, вважають експерти нафтового ринку.
Найоптимістичніший прогноз дали аналітики Goldman Sachs, на їхню думку, якщо колективний видобуток картелю дійсно опуститься до зазначеного рівня, ціни на нафту можуть пробити позначку в 60 доларів за барель.
Додатковим каталізатором стане приєднання до угоди країн, що не входять в картель, відзначають аналітики. Очікується, що такі держави скоротять видобуток на 600 тис. б/д, причому половину цього обсягу забезпечить Росія.
Угода, підписана в середу у Відні, вступить в силу в січні наступного року, і багато експертів попереджають про ймовірність волатильності цін до цього часу.
Аналітики ONGC вважають, що котирування будуть коливатися на рівні 50-55 доларів за барель в найближчій перспективі. З ними згодні економісти банку ANZ, на їхню думку, ціни можуть піднятися вище максимумів 2016 року (тобто вище 53 доларів за барель) і наблизитися до 60 доларів за барель на початку наступного року.
Тим часом в словах багатьох аналітиків відчувається сумнів в тому, що країни ОПЕК стануть чітко дотримуватися встановлених квот на видобуток, і вони закликають дочекатися перших даних про реальне зниження виробництва палива.
Крім того, деякі експерти висловлюють побоювання з приводу того, що підйом цін на нафту спричинить зростання видобутку сланцевої нафти в США. Напередодні аналітики ING Bank сказали, що угода ОПЕК стала “передчасним різдвяним подарунком для американського сланцю”.
Goldman Sachs вважає, що після первинного зростання котирування впадуть до $50 за барель до кінця наступного року. Експерти Mitsui&Co. ще більш песимістичні – за їхніми прогнозами, ціни знизяться до $40-50 за барель і залишаться в цьому діапазоні надовго.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас