Для кого відновлення світової економіки виявилось найбільш вигідним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для кого відновлення світової економіки виявилось найбільш вигідним

Світ
616
Так, за даними Організації економічного співробітництва та розвитку, наведеними у новому звіті організації – малозабезпечені верстви населення, які постраждали найбільше від фінансової кризи, найменше від усіх відчули відновлення світової економіки.
“Вершки економічного відновлення розподіляються нерівномірно”, – заявила ОЕСР.
Аналітична група виявила, що працівники у розвинених країнах, що належать до найнижче оплачуваних 10% ринку праці, відчули скорочення фактичних доходів на 16,2% протягом періоду часу з 2007 р. до 2010 р.
Натомість, доходи найвище оплачуваних 10% ринку праці скоротились лише на 4,6% за цей же період.
Відновлення економіки також принесло нерівномірні результати. Протягом періоду часу з 2010 р. до 2014 р. доходи найнижче оплачуваних 10% ринку праці зросли лише на 1,6%, у порівнянні з 5,2% найвище оплачуваних працівників.
В кінцевому результаті ми маємо ще більшу відмінність у рівні доходів. Заробітна платня найвище оплачуваних 10% ринку праці вже станом на 2014 рік повернулась до докризового рівня, у той час як, найбідніші верстви населення того ж року заробляли на 14% менше ніж до кризи.
За даними ОЕСР, Сполучені Штати – серед країн з найбільш нерівномірними показниками доходів. Доходи 20% американців, які заробляють найбільше, у 8,7 разів перевищують доходи тих 20% населення, які заробляють найменше.
Північні країни, такі як Ісландія, Норвегія та Данія вирізняються найменшою нерівномірністю доходів населення серед розвинених країн. У цих країнах доходи 20% людей, які заробляють найбільше, лише у 3,5 разів перевищують доходи тих 20% населення, які заробляють найменше.
Світові лідери погоджуються, що нерівномірність доходів становить серйозну проблему. На останньому саміті Великої двадцятки у Китаї, очільники найбільших 20 економік світу закликали докладати більше зусиль для того, щоб економічне зростанні відчували усі.
Ivana Kottasova, СNN
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Антей”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас