В Україні знову підвищаться тарифи на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знову підвищаться тарифи на тепло

Казна та Політика
6656
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір підвищити тарифи на теплову енергію для бюджетних установ в середньому на 21,7% (на 240,18 грн/Гкал) – до 1345,15 грн/Гкал.
Про це йдеться в проекті постанови НКРЕКП, оприлюдненому на сайті регулятора.
Згідно з документом, тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) планується підвищити в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) – до 1224,72 грн/Гкал. У свою чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.
“У зв’язку зі зміною ціни на природний газ, тарифів на виробництво теплової енергії на власних ТЕЦ, АЕС, когенераційних установках, електроенергію”, – йдеться в обгрунтовальній частині проекту.
Крім того, на сайті НКРЕКП оприлюднений проект постанови про підвищення тарифів на послугу центрального гарячого водопостачання (ГВП) для всіх категорій споживачів (крім населення). Так, тариф “Київенерго” на ГВП для бюджетників та інших споживачів (крім населення) виросте на 20,1% – до 73,87 грн, а для релігійних організацій – на 0,3%, до 40,6 грн.
Обидва проекти постанов комісія планує розглянути на засіданні в четвер.
НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас