Експерти дали прогноз курсу гривні до Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти дали прогноз курсу гривні до Нового року

Валюта
7014
Протягом останнього в 2016 році місяця гривня може втратити свої позиції. Експерти розходяться в цифрах і називають коридор зростання долара в 1-5 гривень.
Втім, все залежатиме від рішення Федеральної резервної служби США та політичної обстановки в Україні — об’єктивно інших причин для девальвації немає.
Курс американської валюти в цьому році наблизиться до позначки 27 гривень за долар, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
При цьому на початку наступного року ситуація кардинально не зміниться. За оцінками експерта, до кінця 2017 року гривня подешевшає до 30 гривень за долар. “Курс буде без серйозних потрясінь — до 30 гривень до кінця року”, — зазначає Устенко. За його словами, цей сценарій може розхитати, наприклад, політична криза: у такій ситуації прогноз може бути менш оптимістичним.
А ось аналітики “Альпарі” внутрішньоекономічних шоків, здатних суттєво вплинути на курс гривні, до кінця року не очікують.
“Український валютний ринок відчуває себе досить збалансовано, а плаваючий курс допомагає абсорбувати зовнішні шоки. В таких умовах офіційний курс гривні збережеться до початку наступного року в діапазоні 25,5-26 гривень, а на готівковому ринку — в межах 26-27 гривень”, — прогнозує старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.
Якщо ж американська ФРС ухвалить в середині грудня рішення підвищити ставку по долару, що гривню чекає девальвація: до кінця року офіційний курс може підвищитися до 26,5 гривень, готівковий курс — до 27,5 гривень.
“Сам фактор Нового року ніяких сюрпризів для валютного ринку не принесе, і курс до початку 2017 року не буде сильно відрізнятися від значень кінця поточного року”, — заспокоює аналітик.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас