Квитки на автобуси можуть подешевшати, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квитки на автобуси можуть подешевшати, - експерт

Особисті фінанси
683
У Мінінфраструктури хочуть дозволити автоперевізникам самостійно обирати маршрути. З’явився відповідний проект постанови Кабміну. Це лібералізує і дерегулює ринок, вважають чиновники. Про те, як таке рішення позначиться на пасажирах, у коментарі розповів Олександр Кава, колишній радник мера Києва з транспортних питань.
“Йдеться про міжобласні маршрути. Це створить реальну конкуренцію. З’явиться більше перевізників, і це знизить вартість поїздки для пасажира. Перевізники будуть вмотивовані пропонувати кращий сервіс”, – говорить експерт.
У міністерстві зазначають, що залишають варіант, коли маршрут відкриватимуть з ініціативи організатора пасажирських перевезень. Якщо перевізник самостійно обирає маршрут, то бере на себе всі ризики щодо рентабельності та функціонування такого маршруту.
“Зараз міжобласні перевізники так само орієнтуються на рентабельність. Однак Держтрансінспекція директивно регулює кількість рейсів на кожному маршруті. Якщо цього не буде, кількість рейсів зросте”, – говорить Кава.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас