Аграріям бракує вагонів для транспортування врожаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграріям бракує вагонів для транспортування врожаю

Аграрний ринок
668
У Луганській області до теперішнього часу залишаються неприбраними близько 100 тисяч тонн зерна. Про це в Facebook повідомляє підприємство “НІБУЛОН”, що входить до складу Української аграрної конфедерації.
Тільки на полях сільгоспкомпанії досі не прибрали близько 7 тонн зернових і олійних культур. Основна причина ситуації, що склалася катастрофічна нестача вагонів. Зокрема, на відкритих майданчиках на території Луганської області урожай вже замітає снігом.
SOS! Бездіяльність і слабке управління керівництва “Укрзалізниці” своїм вагонним парком призводить, без перебільшення, до катастрофічних наслідків для аграрного сектора України”, – заявляють представники підприємства.
За словами аграріїв, елеватори вже переповнені під зав’язку, а нові партії зібраного врожаю зберігають на токах і відкритих майданчиках. Оперативно відвантажити їх не вдається через несвоєчасне подання або зовсім відсутність вагонів “Укрзалізниці”.
“Втім, навіть якщо вагони представлені і завантажені, їх не забирають по 4-5 днів! Ситуація катастрофічна! Це удар по аграрному сектору нашої держави, диверсія проти України!” – повідомляють представники компанії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас