Китай представив план розвитку цифрової держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай представив план розвитку цифрової держави

Світ
703
Уряд Китаю склав чотириступеневу стратегію розвитку цифрової держави. Державні онлайн-сервіси, комунікація з громадянами та інформаційна прозорість дозволить владі поліпшити становище країни в рейтингу електронних урядів, в якому Китай займає 63 рядок.
Державна рада КНР прийняла програму Internet Plus з розвитку цифрових сервісів. Проект складається з чотирьох етапів. До 2017 року всі державні органи і структури повинні представити список сервісів для переведення в онлайн-формат. На другому етапі Китай створить сайти з цифровими послугами.
У своїй офіційній заяві уряд Китаю робить особливий акцент на інформаційній прозорості. Програма Internet Plus створить законодавчу базу для відкритих державних сервісів. Як пише GovInsider, деякі провінції Китаю вже експериментують з відкритими даними і збирають у громадян фідбек з різних питань.
Фінальним етапом програми стане надання цифрових послуг на муніципальному рівні. Для спілкування з громадянами будуть використовуватися сторонні платформи, в тому числі соціальні мережі. Якщо врахувати, що найбільшою популярністю в Китаї користується WeChat, то, найімовірніше, уряд буде активно використовувати месенджери.
«Інтернет не тільки надасть людям доступ до державних послуг, але, крім того, дозволить уряду поліпшити свою роботу», – зазначив прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян. Він також підкреслив, що влада повинна відповідати на запити громадян, бо це входить в її прямі обов’язки.
У рейтингу електронних держав ООН 2016 року Китай займає 63 рядок. Влада КНР вже почала боротьбу зі слабким розвитком цифрових сервісів. В середині листопада Китай приступив до пошуків експертів з блокчейну для розробки цифрової валюти. Також в країні з’являються пункти добровільного збору біометричних даних. Однак найбільше побоювання викликає один з напрямків згаданої вище програми Internet Plus.
Згідно з планом, до 2020 року Китай введе рейтинг благонадійності громадян. Для його складання уряд буде відслідковувати будь-яку активність громадян і компаній, в тому числі використання мобільних телефонів і сервісів електронної комерції. Благонадійні громадяни отримуватимуть привілеї, а неблагонадійні піддадуться санкціям.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас