Трамп чи Клінтон: американський експерт пояснив вигоди для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп чи Клінтон: американський експерт пояснив вигоди для України

Світ
1379
Американське президентство Дональда Трампа для України буде невтішним. Водночас Хілларі Клінтон підтримуватиме чіткішу й різкішу політику щодо Росії.
Про це сказав науковий співробітник Atlantic Council, колишній голова Freedom House Адріан Каратницький.
“Його (Трампа. – ред.) політика побудована на егоїзмі, а не на глибоких геополітичних позиціях. У питанні України Трамп може бути або голубом, або яструбом щодо Росії. Його намір – спочатку спробувати знайти modus vivendi з Путіним. Але прогнозую, що з Путіним буде дуже важко знайти порозуміння, оскільки він прагне тиском довести свою перевагу, могутність Росії. Це призведе до певних конфліктів. І тоді Трамп може перетворитися на яструба”, – пояснив він.
За словами експерта, окремі радники Трампа підтримують надання зброї Україні.
“Якщо подивитися на його радників, то вони діляться на два блоки. Один із них – явно симпатизує Росії. А інший – це традиційні “рейганські” яструби, як пан Ніт Гінгріч. Вони підтримують озброєння України. Трамп користуватиметься обома командами в процесі комплектації своєї адміністрації і групи національної безпеки. Але не буде стійкої золотої середини. І це теж проблема для України, оскільки вона на передовій геополітичних конфліктів. Для неї не дуже вигідно мати такого імпульсивного, темпераментного і не прогнозованого кандидата”, – додав аналітик.
В українському питанні політика Клінтон відрізнятиметься від політики Обами, вважає експерт.
“Клінтон теж підтримуватиме чіткішу й різкішу політику щодо Росії порівняно з лагідною політикою президента Барака Обами. Не думаю, що пані Клінтон вважає, що Європа має бути на чолі, а Америка – лишатися в тилу. Вона, швидше, намагатиметься формувати політику спільно з європейськими лідерами, а не чекати, коли вони визначаться, щоб потім якось їм сприяти”, – зауважив Карнацький.
США повернуться на перший план у питаннях європейської безпеки, яка містить політику щодо України й Росії, резюмує аналітик.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас