«Укравтодор» пропонує ввести плату для вантажоперевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укравтодор» пропонує ввести плату для вантажоперевізників

Особисті фінанси
1351
Кошти пропонується направити на утримання автодоріг в належному стані.
Вантажоперевізники повинні оплачувати користування автошляхами України для підтримки їх в належному стані, заявив в.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак.
Новак вважає, що необхідно домовлятися з підприємствами, що здійснюють вантажоперевезення. «Якщо вони хочуть заробляти гроші на дорогах, то нехай інвестують в ці дороги. Не тільки купуючи паливо, тому що це нормально, а оплачуючи користування цією дорогою», – зазначив топ-менеджер і як приклад навів європейський досвід.
«У Європі є святе правило: хто використовує – той оплачує. І той, хто завдає найбільших збитків, і платить. А хто більше розбиває дорогу? Великі важкі автомобілі, які заробляють гроші на перевезенні вантажу», – заявив він.
За його словами, другим важливим аспектом боротьби за збереження доріг є ваговий контроль. «Не може бути так, щоб вантажівка була перевантажена в тричі, тому що не існує технології створення доріг, які б витримували вантажівку вагою 120-150 тонн. Тому що це буде знову цілеспрямоване витрачання грошей громадян», – зазначив Новак, додаючи, що вже обговорював це з представниками європейських установ, які приїжджали до Києва минулого тижня.
Раніше Новак порівнював українські дороги з польськими, і, за його словами, 20 років тому в Польщі була аналогічна розруха на дорогах.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас