Тури на Новий рік: куди їдуть і як економлять українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тури на Новий рік: куди їдуть і як економлять українці

Особисті фінанси
997
Українські туристи збираються відзначати Новий рік в «безвізових» країнах, а путівки для економії замовляють мінімум за місяць до поїздки, оплачуючи частинами.
Відпочинок у Буковелі міняють на Драгобрат
В Україні, за даними сайту Booking.com, на Новий рік вже заброньовано близько 80% місць. Ціни на українських курортах в порівнянні з минулим роком зросли на 15-30%, і люди частіше шукають тури подешевше.
Наприклад, бронюють Драгобрат: 6 днів – 1800 грн, в нього входять оплата і проживання в 2-місному номері, сніданок і вечеря, проїзд і медстраховка. Це значно дешевше за відпочинок в Буковелі, де економ-пропозиція – це 3500 грн/доба за двомісний номер зі сніданком.
І нижче за ціною, ніж відпочинок в Славському, де двомісний напівлюкс зі сніданком, WI-FI і душем коштує 1000 грн з людини (в минулому році – 700-800 грн). Також українці, які зустрічатимуть рік Півня, традиційно поїдуть до Львова і Одеси. 3-4 дня у львівському готелі обійдуться мінімум в 1,5-2,5 тис. грн (рік тому – 1200-1800 грн).
«Багато при замовленні уточнюють, що в самому Львові зупиняться на пару днів – якраз на Святки, а потім своїм ходом будуть добиратися в гори, так вийде дешевше», – пояснили в одному із львівських готелів.
У скільки обійдеться відпочинок в Єгипті
Що стосується закордонного відпочинку, то, якщо в минулому році обирали гірськолижні курорти в Польщі та Словаччині, в цьому їдуть підкорювати схили в Болгарії: відпочинок там дешевший, ніж у Буковелі (номер для двох дорослих в 4-зірковому готелі – від 8 тис. грн за 5 днів).
З теплих країн найчастіше бронюють тури в Єгипет – в залежності від готелю (4-5 зірок за тарифом «все включено») ціна за добу відпочинку обійдеться в $450-700 на людину.
«У порівнянні з минулим роком це дешевше на 10-20% – готелі знизили ціни для українців через відсутність російських туристів», – пояснив директор компанії Tez Tour Аркадій Маслов.
Також, щоб здешевити відпочинок за рахунок розстрочки, українці бронюють тури заздалегідь.
«Їх зазвичай купують за місяць, наприклад, спочатку оплачують частину – 30 або 50%, а потім, через два тижні, – решту суми. Так дешевше», – розповіла директор з розвитку компанії «Феєрія» Євгенія Бородіна.
Депутати вподобання не змінили
У народних обранців вподобання не змінилися. «Як і раніше, полетять до Франції, Швейцарії. Також будуть відпочивати в Буковелі. Власне, для цього і декларувалися готівкові кошти – щоб таким чином можна було покрити свої витрати», – розповів нам нардеп Сергій Каплін.
Про те, що зараз депутати жваво цікавляться турами, свідчить відео, яке вчора з’явилося в Мережі. На ньому видно, як нардеп Дмитро Добкін прямо в сесійній залі ВР дізнавався ціни на туристичні тури. Йшлося про двотижневу путівку на 6 осіб вартістю 135 тис. євро.
Журналісти підрахували: за ці гроші можна відпочити на приватному острові Марлона Брандо на Бора-Бора і зняти собі окрему віллу, зупинитися в двоспальних апартаментах в готелі «Ермітаж» у Монако або зняти відокремлене бунгало на Мальдівах. Як пізніше пояснив сам нардеп, путівку він все-таки не купив – занадто дорого. Крім того, Добкін-молодший ще не визначився, кататися йому в горах чи засмагати на пляжі.
Анастасія Кучкіна
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас