На Банковій назвали три аксіоми для країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Банковій назвали три аксіоми для країни

Казна та Політика
1145
Росія буде постійною загрозою для України, тому потрібно мати сильну армію, передові технології і розвинуте підприємництво.
Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.
“Я маю кілька чітких аксіом. Перша. Ми – країна, для якої Росія буде постійною загрозою. Коли я писав про необхідність виділення 3% ВВП на оборону в “Стратегії-2020”, то, дивлячись на мене, деякі крутили пальцем біля скроні… Ми дивилися на країни, які перманентно відчувають загрозу – Туреччину, Ізраїль, Південну Корею, – який відсоток ВВП у них виділяють на оборону. Ми повинні мати сильну армію, тому що існує постійна загроза”, – пояснив він.
Необхідно відійти від класичної моделі економіки на сировині, вважає чиновник.
“Треба шукати, розвивати, займати ті ніші, які ростимуть швидко. Це – високі технології, агро, aerospace (космічні технології. – ред.). Водночас потрібно пам’ятати, що ми не у вакуумі існуємо. В світі є країни, які конкурують з нами за ті ж гроші, на які ми претендуємо, і те, що ми такі гарні, це – інвестору все одно”, – сказав він.
За словами Шимківа, в країні мають бути заможні громадяни.
“Мені дуже імпонує позиція покійного Богдана Гаврилишина. Він сказав: “в країні як Україна, не може бути бідних”. Це дуже важливо… Ми маємо землю – у нас люди не повинні голодувати, ми маємо ресурси – у нас люди можуть працювати. Ми – креативна нація, яка вміє вигадувати. Соромно, що ми дуже слабко розвиваємо підприємницьку країну”, – резюмував він.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас