Відсьогодні усі українці можуть оформити ID-паспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні усі українці можуть оформити ID-паспорт

Казна та Політика
5660
Усі громадяни України з 1 листопада зможуть оформити паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Про це йдеться в постанові Кабміну №475 від 26 жовтня 2016 року.
«Запровадити із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм… громадянам України», – йдеться у документі.
Як зазначається, з прийняттям постанови паспорт громадянина України буде видаватися центрами надання адміністративних послуг; виготовлятися тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій; видаватися кожному громадянину України, який досяг чотирнадцятирічного віку; оформлюватися для осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, – на кожні 10 років; містити інформацію про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.
Нагадаємо, декілька тижнів тому в Україні надрукували останню партію паперових паспортів.
Хоча старі паспорти залишаються в обігу, оновити фотографію, змінити прізвище чи отримати новий документ у разі втрати уже неможливо.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас