Експерти пророкують обвал цін на азотні добрива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти пророкують обвал цін на азотні добрива

Світ
679
Кон’юнктура світового ринку може вплинути на оцінку ОПЗ
Перенасиченість світового ринку азотних добрив призведе до зниження цін на них за підсумками 2016 року в середньому на 38% до 240 доларів за тонну аміаку і на 27% до 200 доларів за тонну карбаміду на умовах поставки FOB Чорне море. Такий прогноз озвучили в аналітичному підрозділі групи ICU.
“У цьому році ціни на азотні добрива, швидше за все, досягли дна, оскільки роблять збитковим вже більше половини світового виробництва. Зниження світових цін на азотні добрива не матиме значного впливу на експортні доходи України, оскільки експорт азотних добрив займав не більше ніж 1,4 % від загальних експортних надходжень у 2015 році, – сказав керівник підрозділу з фінансового аналізу корпорацій небанківського сектора групи ICU Олександр Мартиненко, – водночас, стан ринку впливає на оцінку Одеського припортового заводу, який готують до приватизації. При існуючих цінових трендах на ринку добрив, ринкова вартість ОПЗ за вирахуванням боргу, за оцінками групи ICU, перебуває в межах 100-160 млн доларів”.
За прогнозами групи ICU, зростання цін на азотні добрива в 2017-18 рр. буде незначним, в межах 3-5% на рік. Це пов’язано з надміром потужностей з виробництва азотних добрив в світі і слабким попитом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас