Стало відомо, куди режим Януковича подів 3 млрд доларів російського кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, куди режим Януковича подів 3 млрд доларів російського кредиту

Казна та Політика
10041
Колишній президент Віктор Янукович і його оточення були змушені продавати державні інтереси України в інтересах РФ, оскільки казна була розграбована, і без російської підтримки Янукович позбувся б влади ще в кінці 2013 року
Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.
“Ця вся компанія була приречена розвернутися в інтересах сусідньої держави і здавати, продавати державні інтереси”, – зазначив він.
За словами головного військового прокурора, в матеріалах кримінальних справ бізнесмена Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка слідство з’ясувало, куди пішли гроші російського кредиту, взятого в грудні 2013 року.
“Ми досліджували через казначейство, через інші інструменти, куди ж поділися 3 млрд дол., узяті в борг у Росії, які прийшли вже під час революції… Більше 800 млн дол. були одразу, навіть без заходу в Україну, спрямовані на погашення божевільних боргів з величезними процентними ставками за кредитами України”, – розповів він.
Інші гроші, за словами Матіоса, були спрямовані бюджетникам.
“Вдумайтеся, більше 2 млрд дол. були виплачені всім бюджетникам, всім, хто мав відношення до влади, щоб влада встояла. Не було б цього кредиту, революція закінчилася б до Нового року без крові. Але вливання і підтримка тих, хто патологічно грабував державу, що дала їм можливість ще протягнути і привести до трагічних подій”, – підкреслив він.
Військовий прокурор додав, що чиновники Януковича вимивали державний бюджет, будували за крадені гроші “вертолітні майданчики” і садиби на кшталт “Межигір’я”. А стратегічні підприємства продавалися пов’язаним з екс-президентом бізнесменам.
Матіос додав, що безліч справ, які розслідуються прокуратурою стосовно оточення Януковича, можуть звести в одну справу про державну зраду.
Раніше Україна подала у високий суд Англії заперечення проти позову РФ по боргу в 3 млрд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас